Natuurlijk passen wij de Corona regels toe, zelfs heel nauwkeurig

Vemcare Zorgstoelen


Vemcare is een zelfstandige onderneming binnen Leefcomfort die producten ontwerpt en produceert voor bepaalde aandoeningen en/of wensen vanuit de zorgwereld.

We hebben allemaal wel eens van een zorgstoel gehoord, maar wat maakt een fauteuil tot een zorgstoel en wat precies is het verschil tussen een zorgstoel en een gewone relax fauteuil?

Extra bestendig: Zorgstoelen worden uit brandvertragend materiaal gemaakt. Dit is een vereiste die ziekenhuizen en zorginstellingen aan het meubilair stellen. Ook de meeste verzorgingshuizen verplichten hun bewoners enkel meubels uit brandvertragend of brandveilig materiaal aan te schaffen. Verder zijn zorgstoelen incontinentie-bestendig. Er kan ook voor een incontinentie-bestendige stoffering gekozen worden. Door de sterkere constructie zijn deze zorgstoelen geschikt voor jarenlang gebruik.

Helemaal aangepast aan uw zorgbehoeftes

Voor zorginstellingen leveren wij de zorgstoelen meestal in grotere aantallen. Maar ook de particuliere gebruiker kan bij ons terecht. De particuliere klant kan zijn zorgstoel zelfs helemaal naar zijn individuele behoefte laten produceren.

Veelal worden zorgstoelen ook in diverse groepen maten gemaakt. Zo kan men kiezen uit bijvoorbeeld een aantal maten voor kleinere gebruik(st)ers, een aantal voor het ”normale” postuur en een aantal voor grotere gebruik(st)ers. U kunt uit een ongekende hoeveelheid opties kiezen zodat de zorgstoel precies zo wordt als u dat wenst.

Grote of kleine wielen, een tafelblad (insteek of met scharnier aan de zijkant), motoren of zelfs een sta-op systeem zodat de verzorgende familieleden of professionals ontlast worden, zijn enkele voorbeelden van de opties. Zelfs fixatie riemen worden regelmatig als bijkomende optie aan de zorgstoel toegevoegd.

Kijk zeker eens bij de fauteuils bij de lijst met opties wat er allemaal mogelijk is.

Een zorgstoel hoeft niet lelijk te zijn

Een zorgstoel kan ook goed bij uw interieur passen. De tijd is voorbij dat binnenhuisarchitecten voor verzorgingshuizen de meest rare kleur combinaties ontwierpen. Voorbij met dat gifgroen en zalm oranje. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor mooie warme kleuren die goed samen harmoniëren.

Kom langs in onze showroom

Bij interesse verwelkomen wij u graag in onze grote showroom. Ons vriendelijke en vakkundige personeel geeft u graag een demonstratie van alle mogelijkheden. U gaat het meteen ondervinden: er is werkelijk aan alles gedacht om de gebruik(st)er een plezierige, comfortabele en ergonomische zit ervaring te geven.

Vemcare Orthocare stoel

Vemcare Orthocare stoel


De Vemcare Orthocarestoel is ontworpen voor heup en knie- patiënten. Veel heup- of knie patiënten met problemen, hebben naast dit probleem een uitstekende gezondheid.
Voor deze groep patiënten is het Heup- en Knieproject Speciaal  opgezet.
Bekijk product
Vemcare Buidel stoel

Vemcare Buidel stoel

De Vemcare Buidelstoel is ontworpen voor gebruik op de afdeling Neonatologie. De ouder van een pasgeboren baby kan in de stoel het pasgeboren kind bij zich nemen om zo de ouder-kind band te versterken.
Bekijk product
Vemcare Palliatieve stoel

Vemcare Palliatieve stoel


Stoel voor palliatieve zorg uit onze Vemcare collectie en speciaal voor de zorg ontwikkeld in samenwerking met ergo therapeuten en zorginstellingen. 
Vooral geschikt voor de palliatieve zorg.
Bekijk product
Vemcare behandel stoel

Vemcare behandel stoel


De Vemcare behandel stoel is speciaal ontworpen voor kleine ingrepen zoals oog behandelingen etc. 
Door het kantel mechanisme is dit bijzonder prettig voor de cliënt maar ook voor de behandelaar.
Bekijk product
Vemcare Dialyse stoel

Vemcare Dialyse stoel


De Vemcare Dialyse stoel is bedoeld in eerste instantie ontworpen voor dialyses maar ook inzetbaar voor een grotere doelgroep. Bijvooreeld voor mensen met reuma, parkinson, dementie of als behandel stoel en het mooie is dat wij het ontwerp en uitvoering aan de wensen voor een andere inzet kunnen aanpassen. 
 
Bekijk product
Vemcare Jointcare stoel

Vemcare Jointcare stoel


De Vemcare Jointcare stoel is ontworpen als rapid recovery stoel die veelvuldig wordt ingezet in diverse zorginstellingen. Deze stoel wordt vaak in grote aantallen besteld en u kunt de stoel in de kleuren van de afdeling voor u laten produceren.
Bekijk product

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan. 
Lees meer