► GEEN AANBETALING  EIGEN ONTWERPEN      KORTE LIJNEN, SNELLE REACTIE'S
10 JAAR GARANTIE OPLOSSINGSGERICHT  GROOTSTE COLLECTIE
► NEDERLANDS FABRIKAAT SINDS 1995 UW SPECIALIST  UNIEKE SYSTEMEN EN ONTWERPEN

Hoog Laag Bed in Bed Systeem

Maak m.b.v. de blokken uw keuze in breedte of lengte van het bed in bed systeem

Keuze uit 70, 80, 90, 100, 120 en 140 cm.breed
En de lengte maten 190, 200, 210 en 220 cm.

Enorme keuze in allerlei maten     

Hooglaag inzet bedden zijn systemen waarmee u uw eigen bed (of een nieuw bed) kunt (laten) ombouwen tot een bed met hoog laag (verpleeg)functie. Er bestaan diverse benamingen voor  hooglaag inzet bedden, zoals een hooglaag carrier, een bed-in-bed systeem of een hoog laag bodem. In de handige tabel hieronder kunt u de maten van uw eigen bed selecteren, zodat de juiste bed-in-bed systemen naar voren komen. Wilt u eerst meer lezen? Dan vertellen we u graag alles over hoog laag bedden, bed-in-bed systemen en de voordelen.

Er worden nogal veel systemen verkocht die door de zorgverstrekker (de hulp aan bed) niet worden geaccepteerd. Dan moet u alsnog een nieuw goedgekeurd systeem kopen. Wij maken erg vaak mee dat men gedwongen is een ander hoog laag systeem te kopen omdat het eerder aangeschafte systeem door de zorgverstrekker of de ergotherapeut is afgekeurd. Ook is het niet zo eenvoudig als het lijkt om een bestaand ledikant te voorzien van een hoog laag systeem. Er is sowieso een minimale vrije hoogte onder het bed van minstens 30 cm noodzakelijk.

De laatste jaren komt de term ‘hoog laag bed’ steeds meer en meer voor. Dit komt omdat er steeds meer oudere mensen in Nederland wonen die zichzelf willen kunnen redden in huis. Ook de eisen in de thuiszorg zijn steeds strenger geworden, waardoor de verzorging alleen nog mensen in bed mag helpen als er een goedgekeurd en gecertificeerd hoog laag bed is.

Maar wat is nu een hoog laag bed?

Dit is een ledikant wat verrijdbaar is en wat (met voorkeur elektrisch) in hoogte instelbaar is. Meestal is de instelbaarheid tussen de 40 en 80 cm. Er worden echter ook steeds meer extra lage systemen verkocht. Een extra laag systeem verkleint de kans op letsel enorm bij het uit bed vallen. Bovendien kunt u ook gemakkelijker in en uit bed komen als het bed niet zo hoog is. Een hoog laag bed is ook altijd voorzien van zijbeveiliging. Bij de betere bedden kunt u kiezen uit de gewone doorlopende zijbeveiliging, maar ook uit de veel gemakkelijker in het gebruik zijnde gedeelde zijbeveiliging. Ideaal voor de thuissituatie.

Daarnaast kan in een hoog laag bed het hoofd/rug gedeelte versteld worden tot bijna rechtop en kan men ook de knieknik (de zogeheten fowler-stand) instellen. Ook is er bijna altijd ook de onderbeen verstelling mogelijkheid aanwezig. De betere hoog laag bedden hebben virtuele draaipunten en vaak ook een Trendelenburg- en Anti Trendelenburg stand. Deze mogelijkheden verhogen het comfort van het bed enorm.Carrier of ook wel bed-in-bed systeem genoemd.

Uiteraard zijn er zeer praktische zorgbedden zoals de Völker zorgbedden ontwikkeld, maar daarnaast zijn er ook bodemliften en carriers. Maar het is lang niet altijd noodzakelijk om een hoog laag bed aan te schaffen. Veelal kan ook worden volstaan met een hoog laag bed-in-bed systeem. Een bed-in-bed systeem (vaak ook carrier genoemd) kan in het bestaande ledikant worden geplaatst. Wel moet het bestaande ledikant aan een aantal eisen voldoen, zoals de benodigde inbouwhoogte en ook de vrije ruimte boven het bed.

Gecertificeerde hooglaag bedden en carriers zijn verplicht bij zorg aan huis

Uiteraard produceren wij zeer praktische en gecertificeerde zorgbedden, zoals de Völker zorgbedden (ook wel Belletto bedden genoemd) of onze gecertificeerde hoog laag bedden die er uit zien als een fraaie boxspring. Of voor wie een tweepersoons uitvoering zoekt hebben wij een enorme keuze uit fraaie tweepersoons hoog laag bedden. Maar er bestaan dus ook bodemliften en carriers. Let wel op dat wat u ook aanschaft, dit hulpmiddel daadwerkelijk gecertificeerd moet zijn. Anders loopt u de kans dat de zorgverstrekker terecht het hoog laag bed of de carrier weigert. U moet dan alsnog een gecertificeerd systeem aanschaffen.

Hierbij hebben we het dan over een zogenaamde carrier (bed-in-bed systeem) of bedbodemlift, die in feite het ledikant bij u thuis als een hoog laag bed laat functioneren. Hierbij wordt dus steeds verder ingespeeld op de sterk groeiende vraag om meer zorg aan huis of in huis. Voor een bedcarrier bestaat niet echt een eenduidige naam. Er worden allerlei namen en aanduidingen voor hetzelfde product gebruikt. Het meeste spreekt men over een bed-in-bed systeem, maar ook de naam carrier wordt erg veel gebruikt.

Wat is het verschil tussen een bed bodemlift en carrier?

Een bodemlift (met of zonder bedbodem of lattenbodem) wordt in een bestaand ledikant gehangen, mits het ledikant voldoet aan een aantal eisen. Zodra er een bed-in-bed systeem wordt toegepast wordt soms alleen de bedbodem omhoog gebracht, maar vaak ook het gehele ledikant. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden en of het een één- of tweepersoons ledikant betreft. Erg belangrijk zijn de veiligheidseisen. Immers bij zorgbedden zoals die van Wissner Bosserhoff en/of Völker zijn alle voorzieningen aanwezig, zoals o.a. zijbeveiliging en stabiliteit. Deze beslissing dient u weloverwogen te nemen. Vaak is uiteindelijk een bedcarrier goedkoper in aanschaf dan een hoog laag bed, maar vergeet zeker niet de eventuele ombouwkosten van het bestaande ledikant niet om dit geschikt te maken voor het bed-in bed-systeem.

Wilt u meer weten over dit of andere producten? Neem dan contact met ons op of bel 033-4893389. We staan u graag te woord.

Eigenschappen van ons hoog laag bed-in-bed systeem

• Het vierdelige ligvlak is elektrisch verstelbaar
• Comfortabel voor zowel gebruiker als verzorger

Het hoog laag bed-in-bed is een comfortabel gecertificeerd bed-in-bed systeem met een sterk en luxe schaarframe. Kijk eens naar het hefsysteem, dit noemt men een schaarsysteem en is het meest betrouwbare en sterkste systeem wat men kan inzetten. Dit systeem kan het hoog laag bed-in-bed exact op die hoogte brengen die u wenst.

Bed-in-bed carrier

Bij dit hoog laag bed-in-bed systeem heeft u de keuze om het bed met of zonder rembare wielen te bestellen. Dit verpleeg-ziekenhuisbed is afhankelijk van de maatvoering voorzien van een lattenbodem of een raster bodem. De bredere uitvoeringen zijn altijd met een raster bodem uitgevoerd, maar de 80 brede versies kan men kiezen tussen een houten lattenbodem of een raster bodem. Standaard wordt de 80 cm brede versie met een lattenbodem voorzien uitgevoerd met houten buigzame latten. Ook is er een hardheidsregeling op deze bodem aanwezig. Het hoog laag bed-in-bed systeem is naar wens verrijdbaar middels vier grote wielen die een gemakkelijke verrijdbaarheid garanderen of zonder wielen. De verrijdbaarheid is ook ideaal als men het bed wil opmaken of als er zorg verstrekt moet worden. Maar dan moet het bestaande ledikant wel samen met het bed-in-bed systeem omhoog gelift kunnen worden.

Accessoires

Er bestaan voor dit bed ook diverse bedlampen, die speciaal zijn ontwikkeld voor het gebruik in een hoog laag bed. Extra veilig en gemakkelijk in het bed frame te plaatsen.

De pluspunten op een rij

♣ Het hoog laag bed-in-bed is standaard uitgevoerd met een lattenbodem of rasterbodem
♣ Ter hoogte van het lumbaal gedeelte kunt u de lattenbodem naar wens instellen
♣ Het hoog laag bed-in-bed carrier heeft een veilige werkbelasting van 200 kg en een maximaal gebruikersgewicht tot 165 kg
♣ Is ook in meerdere maximaal toelaatbare gewichten leverbaar
♣ In veel andere maten leverbaar
♣ Het hoofdeinde alsook het voetgedeelte is elektrisch verstelbaar net zoals de hooglaag functie.
♣ Uiteraard is het bed in hoogte te verstellen tot een werkhoogte van 80 cm (afhankelijk van evt. aanwezige wielen).

Nog meer pluspunten van dit bed-in-bed systeem

♣ Volledig via de handbediening elektrisch instelbaar
♣ Inlegraam met vierdelig ligvlak, standaard voorzien van een comfortabele lattenbodem of rasterbodem
♣ Standaard mogelijkheden voor papegaai/infuusstandaard/bedlamp
♣ Verrijdbaar in de laagste stand middels vier centraal geremde, dubbele wielen (indien extra besteld)
♣ Tillift toegankelijk en elektrisch in hoogte verstelbaar van 35 tot 76,5 cm (afhankelijk van uw ledikant en wielen)
♣ Elektrische rug  verstelling.
♣ Elektrische knieknik met mechanische onder been verstelling.
♣ Elektrische functies zijn blokkeerbaar en het bed is voorzien van een automatische netvrijschakeling

Wij bezorgen deze hoog laag bed-in-bed systemen gratis in geheel Nederland en Vlaanderen

Leefcomfort heeft een grote keuze in matrassen van allerlei types. Zo hebben wij onze Bodycomfort lijn die tot op de centimeter nauwkeurig in iedere maat geleverd kan worden en daarnaast een erg vriendelijke prijs kent. Ook luchtondersteunende matrassen waarbij u de minste drukpunten ervaart wat uw slaap sterk zal verbeteren en klachten van het lichaam (met name rugklachten) sterk zal doen verminderen en vaak zelfs zal doen verdwijnen.

Leefcomfort en hoog laag bedden

Ook staan wij bekend om de grote keuze in hoog laag bedden, waarbij wij bijna iedere maat kunnen leveren. Kijk eens naar onze erg mooie, niet stigmatiserende hoog laag bedden. Vooral onze brede lijn met fraaie tweepersoons hoog laag bedden is ongekend. We bieden heel erg veel keuze en mogelijkheden, maar vooral omdat het geen goedkope systemen zijn die gebruikt worden. Dit zijn 100% volwaardige gecertificeerde systemen met alle mogelijkheden die een goed hooglaag bed kent. Zelfs gedeelde zijbeveiliging is bij deze bedden mogelijk. Niet voor niets gebruikt Europa’s grootste hoog laag bedden fabrikant onze één- en tweepersoons hoog laag bedden en onze gestoffeerde boxspring look hooglaag bedden om deze door te verkopen aan hun klanten.
Wilt u onze andere low budget verpleegbedden bekijken? Klik dan hier.

U kunt dit hoog laag bed-in-bed ook erg gemakkelijk via onze webwinkel online bestellen.

Leefcomfort kan eerst, indien noodzakelijk, vrijblijvend bij u thuis komen kijken wat er wel en niet mogelijk is. Aan de hand van de bevindingen wordt u dan een passende aanbieding gedaan. Wij gebruiken (als het mogelijk is) altijd een gecertificeerd hoog laag systeem. Deze zijn bij ons zeker niet duurder dan andere hoog laag toepassingen die niet gecertificeerd zijn en die veelal (achteraf als het te laat is) door de zorgverstrekker wordt geweigerd.

Bestel onze hoog laag bed-in-bed systemen online of kom gerust langs in onze showroom om de bedden te bekijken en te testen. Voor vragen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen u graag!

 

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan. 
Lees meer