► GEEN AANBETALING  EIGEN ONTWERPEN      KORTE LIJNEN, SNELLE REACTIE'S
10 JAAR GARANTIE OPLOSSINGSGERICHT  GROOTSTE COLLECTIE
► NEDERLANDS FABRIKAAT SINDS 1995 UW SPECIALIST  UNIEKE SYSTEMEN EN ONTWERPEN

Traagschuim matrassen

Het verhaal gaat dat al in 1966 traagschuim werd ontwikkeld door de NASA dit om tijdens de lancering van de Space Shuttle de enorme versnellingskrachten (g-kracht) op te vangen door de krachten beter over het lichaam te verdelen. Een ander verhaal is dat er tijdens het maken van de mix voor een schuim een foutje is gemaakt en toen dit type schuim ontstond.

Welke van deze verhalen nu 
wel of niet waar zijn is niet belangrijk, feit is dat de ontwikkeling van Traagschuim een geweldig materiaal voor matrassen heeft opgeleverd. Men noemde het ‘temper foam’ omdat het zich vormt naar het lichaam door de lichaamswarmte en zo vond dit schuim zijn weg naar speciale medische toepassingen. Men heeft allerlei namen voor traagschuim zoals Viscose schuim, Nasa schuim, Traagschuim, Tempur schuim en memorie schuim.

Medische toepassingen.

Bij het gebruik in zieken- en verpleeghuizen bleek een matras van traagschuim decubitus (doorlig plekken) te kunnen voorkomen bij mensen die langdurig op bed liggen. Vanaf ongeveer het jaar 2002 zijn matrassen van traagschuim een algemeen gangbaar product. Door de drukpunt verlagende eigenschappen zorgt Viscose schuim voor een erg goede en rustige nachtrust. Er bestaan inmiddels 3 manieren om Traagschuim te maken en binnen deze 3 manieren hebben we allerlei kwaliteiten. Een vooroordeel bij traagschuim is dat het erg warm zou zijn, dit is bij bepaalde type traagschuim ook zeker het geval maar er bestaan ook type traagschuim waarbij dit niet het geval is. Zorg er dus voor dat u zich goed laat voorlichten voor u overgaat tot een aanschaf.


Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan. 
Lees meer