Zorgstoelen

We hebben allemaal wel eens van een zorgstoel gehoord, maar wat maakt een fauteuil tot een zorgstoel en wat precies is het verschil tussen een zorgstoel en een gewone relax fauteuil?

Extra bestendig

Zorgstoelen worden uit brandvertragend materiaal gemaakt. Dit is een vereiste die ziekenhuizen en zorginstellingen aan het meubilair stellen. Ook de meeste verzorgingshuizen verplichten hun bewoners enkel meubels uit brandvertragend of brandveilig materiaal aan te schaffen. Verder zijn zorgstoelen incontinentie-bestendig. Er kan ook voor een incontinentie-bestendige stoffering gekozen worden. Door de sterkere constructie zijn deze zorgstoelen geschikt voor jarenlang gebruik.

Helemaal aangepast aan uw zorgbehoeftes

Voor zorginstellingen leveren wij de zorgstoelen meestal in grotere aantallen. Maar ook de particuliere gebruiker kan bij ons terecht. De particuliere klant kan zijn zorgstoel zelfs helemaal naar zijn individuele behoefte laten produceren.

Veelal worden zorgstoelen ook in diverse groepen maten gemaakt. Zo kan men kiezen uit bijvoorbeeld een aantal maten voor kleinere gebruik(st)ers, een aantal voor het ”normale” postuur en een aantal voor grotere gebruik(st)ers. U kunt uit een ongekende hoeveelheid opties kiezen zodat de zorgstoel precies zo wordt als u dat wenst.

Grote of kleine wielen, een tafelblad (insteek of met scharnier aan de zijkant), motoren of zelfs een sta-op systeem zodat de verzorgende familieleden of professionals ontlast worden, zijn enkele voorbeelden van de opties. Zelfs fixatie riemen worden regelmatig als bijkomende optie aan de zorgstoel toegevoegd.

Kijk zeker eens bij de fauteuils bij de lijst met opties wat er allemaal mogelijk is.

Een zorgstoel hoeft niet lelijk te zijn

Een zorgstoel kan ook goed bij uw interieur passen. De tijd is voorbij dat binnenhuisarchitecten voor verzorgingshuizen de meest rare kleur combinaties ontwierpen. Voorbij met dat gifgroen en zalm oranje. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor mooie warme kleuren die goed samen harmoniëren.

Kom langs in onze showroom

Bij interesse verwelkomen wij u graag in onze grote showroom. Ons vriendelijke en vakkundige personeel geeft u graag een demonstratie van alle mogelijkheden. U gaat het meteen ondervinden: er is werkelijk aan alles gedacht om de gebruik(st)er een plezierige, comfortabele en ergonomische zit ervaring te geven

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan. 
Lees meer

Keurmerk webwinkel Sitemap: http://example.com/my_sitemap.xml